Logo
onze advocaten

Mr J.H.M. (Maikel) den Otter

Mr J.H.M. den Otter

Maikel voltooide in 1996 zijn studie Nederlands Recht (specialisatie ondernemingsrecht) aan de Universiteit van Tilburg, en was daarna als advocaat werkzaam in de algemene praktijk. Hij volgde een post doctorale opleiding Informaticarecht maar deed in diverse rechtsgebieden ruime ervaring op.

In 1999 stond Maikel als medeoprichter aan de basis van het huidige OJW-Advocaten, en inmiddels specialiseerde hij zich verder in het aansprakelijkheidsrecht (waaronder ook letselschades) alsmede het  ICT- en Intellectuele eigendomsrecht in welke praktijk hij o.a. werkzaam is voor leveranciers en gebruikers van software, sporters, auteurs en uitgevers, kunstenaars alsmede ook artiesten en platenmaatschappijen. Uiteraard worden deze partijen door hem ook buiten rechte met raad en daad terzijde gestaan bij schaderegelingen en (contract)onderhandelingen.

Maikel doceerde Sport en Recht aan de Johan Cruyff University Tilburg (o.a. aansprakelijkheid in sport en spelsituaties en rechten op verzilverbare populariteit) en is gastdocent/gecommitteerde bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr. J.H.M. den Otter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Algemene praktijk (civiel recht). Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.